Ølkjeks på boks
Kunde: Ringnes Brygghus
Utført: Konseptutvikling, Foto, Pakningsdesign
Ringnes Brygghus er et bryggeri i Ringnes sine opprinnelige lokaler i Thovald Meyersgate der de brygget sitt første øl for over 140 år siden. Bryggeriet er nå et moderne mikrobryggeri og brygger 40.000 liter i året. Dette resulterer i en menge restprodukter, derav næringsrik mesk.
Ringnes Brygghus ønsket å få utviklet et produkt som gjenbrukte dette restproduktet, samtidig som det kommuniserte ut til forbruker hvem Ringnes Brygghus er.
Ølkjeks er laget på 100% mask fra Ringnes Brygghus. For god holdbarhet og original innpakning har vi valgt å bruke en 0,33 l ølboks med 360-lokk.
Navnet “Ølkjeks på boks” tydeliggjør produktet og innpakningen.
Ved valg av emballasje var originalitet, holdbarhet og bærekraft i fokus.
Aluminiumsboks 0,33 liter er et eksisterende produkt som ikke krever ny produksjonslinje. Gjenvinning av metaller er svært miljøbesparende, både når det gjelder energi og CO2 utslipp. Alt trykk er på etikett med giftfritt lim og ikke selve emballasjen. Dette gjør det resirkulerte materialet renere og av høyere kvalitet.
I januar 2020 vant produktet prisen for
“Årets Bakst” i det Norske Måltid.
Om Det Norske måltid:
Det Norske Måltid leter etter det ypperste innen norsk mat og drikke. Det Norske Måltid kårer de beste mat- og drikkeproduktene i Norge og har siden oppstarten i 2008 utviklet seg til å bli landets viktigste og mest prestisjefylte prisutdeling. Det Norske Måltid jobber for å bidra til næringsutvikling gjennom å øke etterspørselen, skape stolthet og styrke omdømmet for norsk matproduksjon.
“Vinneren har en sprø og knasende god konsistens. Smaken har tydelig aroma fra ingrediensene som er benyttet. Produktet har en stilig emballasje som gir forbrukeren en god historiefortelling og den viser en tydelig stedlig tilhørighet. Dommerne liker at vinneren tenker bærekraft i sin produksjon. Produktet er produsert av restprodukt etter brygging, og emballasjen er resirkulerbar og sikrer god holdbarhet på produktet.”